Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie vermoedt verband tussen drie nachtelijke explosies, dood Bigidagoe mogelijke aanleiding

28 februari 2024, 06.50 uur · Aangepast 29 februari 2024, 10.14 uur · Door AT5

De politie vermoedt dat er een verband is tussen drie explosies die vannacht op verschillende plekken in de stad plaatsvonden. Woningen in Noord, Oost en Zuidoost waren daarbij het doelwit. Kort na de eerste explosie zijn er twee verdachten aangehouden.

De politie houdt er rekening mee dat de drie explosies verband houden met de schietpartij van afgelopen zondag. Daarbij kwam de 26-jarige rapper Bigidagoe om het leven.

De eerste van de drie explosies vond gisteravond rond 23.45 uur plaats bij een appartementencomplex in de straat Mastbos in Noord. Een deel van de ruiten in het toegangsgebouw zijn er volledig uitgeblazen, een ander deel heeft flinke barsten.

Op de N247, ter hoogte van de A10, hield de politie even later twee verdachten van 23 en 28 aan. Volgens een woordvoerder zouden ze kort na de explosie met hoge snelheid zijn weggereden.

De tweede explosie in de reeks gebeurde rond 3.15 uur bij een portiekwoning aan de Populierenweg, in de buurt van het Oosterpark. Ook in deze straat is de schade aanzienlijk.

Woningen onbewoonbaar

Woningcorporatie Stadgenoot laat weten dat de gevel van het pand is ontzet en het trappenhuis is beschadigd. Zes woningen moesten worden ontruimd en de bewoners kunnen niet op korte termijn terug naar huis. Stadgenoot zoekt passende woonruimte voor de bewoners, tot die tijd verblijven zij in een hotel. Hoelang de woningen leeg blijven is nog onduidelijk, de schade wordt nog altijd in kaart gebracht. 

Opmerkelijk is dat bij beide explosies het woord 'war' op de gevel staat geschreven.

De derde explosie vond rond 4.30 uur plaats in de buurt Kelbergen in Zuidoost. Bij de panden was de omgeving enige tijd afgezet voor politieonderzoek. Daar was ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bij betrokken.

Ook in de Terschellingstraat in Noord vond vannacht een explosie plaats, maar die lijkt niets met de andere drie te maken te hebben. Volgens de politie gaat het hier vermoedelijk om een 'conflict in de relationele sfeer'. Voor deze explosie heeft de politie in Purmerend een 22-jarige verdachte aangehouden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938