Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Halsema: niet met Yesilgöz over hoofddoek bij handhavers gesproken

6 maart 2024, 19.49 uur · Aangepast 6 maart 2024, 20.21 uur · Door AT5

Burgemeester Halsema heeft zich in een schriftelijke reactie kritisch uitgelaten over demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid. Yesilgöz wil met een speciale ministeriële regeling voorkomen dat Amsterdam hoofddoeken bij handhavers toestaat, maar volgens Halsema heeft Yesilgöz daar nooit een overleg over gehad met haar. 

AT5 / Luuk Koenen

Yesilgöz zei tegen EenVandaag dat ze met meerdere gemeenten die de hoofddoek willen toestaan over de kwestie heeft gesproken, maar Halsema weerspreekt dat. "Gemeenten en minister hebben niet over dit onderwerp gesproken", zegt ze een reactie tegen AT5. "We zijn benieuwd wanneer het eerste overleg hierover plaats vindt."

De gemeentes Utrecht, Arnhem en Tilburg lieten eerder al weten handhavers hoofddoeken mogen dragen. Halsema volgde begin februari, al was het toen nog niet bekend wanneer het daadwerkelijk mocht. Minister Yesilgöz vindt juist dat hoofddoeken in strijd zijn met de neutraliteit van de handhavers. Ze wordt gesteund door een meerderheid van de Tweede Kamer (PVV, VVD, NSC en BBB). 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938