Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dove Casper gaat boven nachtclub Akhnaton wonen: "Eindelijk een vaste woonplek"

8 april 2024, 07.00 uur · Aangepast 8 april 2024, 09.03 uur · Door Michiel Klaassen

Wonen boven een nachtclub is niet voor iedereen ideaal - tenzij je de dreunende bassen niet kan horen. En dus nemen binnenkort vijf Amsterdammers met gehoorbeperkingen deze maand hun intrek boven nachtclub Akhnaton aan de Nieuwezijds Kolk. 

AT5

Verhuurder Ymere is behoorlijk tevreden. Eigenlijk wilde de corporatie al tijden af van de kleine woonruimtes tussen de Nieuwendijk en de Nieuwezijds Voorburgwal. "Totdat een collega van ons ineens een mail herinnerde die hij jaren geleden kreeg", vertelt woordvoerder Coen Springelkamp. "Van een dove jongen die op zoek was naar geschikte woonruimte."

Die jongen was Casper Wubbolts. "Ik ben drie jaar bezig geweest en heb met veel mensen contact gehad." Dat iemand bij Ymere op het idee kwam om hem en vier anderen de kamers boven Akhnaton aan te bieden, is voor hem een geschenk uit de hemel. "Eindelijk - eindelijk heb ik een vaste woonplek. Fantastisch."

Minstens even tevreden is Jeroen Oosterhout, mede-eigenaar van de Akhnaton. "Hiervoor zaten er mensen met tijdelijke contracten boven ons, maar dat waren vage types." Met de nieuwe huurders hoopt hij op een betere verstandhouding. 

Dat lijkt wel goed te komen: Casper en zijn toekomstige buren staan te trappelen om hun intrek te mogen nemen. Er is al een borrel geweest om kennis te maken met de club. En als ze willen mogen ze gratis naar de feesten bij hun onderbuur. "Ja, zij vinden het leuk", zegt Jeroen, "dus waarom niet?" 

Met speciale dank aan gebarentolk Maloush Köhler.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938