Start van hoofdcontent

Sport

nl

Cruijff Run tijdens de Klassieker: "We gaan extra snel rennen om te kunnen kijken''

7 april 2024, 20.00 uur · Aangepast 8 april 2024, 11.08 uur · Door Aron Boiten & Anna van Poucke

"Een beetje Ajax vermijden", aldus één van de deelnemers bij de start van de jaarlijkse Cruijff Run. Dit jaar is de loop ongelukkig gepland, precies tijdens de Klassieker. De deelnemers trokken zich hier niets van aan, want de dag stond in het teken van het goede doel: geld inzamelen om kinderen met een handicap te laten sporten.

Meer dan 6000 deelnemers kwamen samen buiten de Arena om de 14 km, 5 km of de Kids Run te rennen. De loop startte naast de Johan Cruijff Arena, waarna de deelnemers langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff in Betondorp liepen.  

AT5
Quote

''We gaan het niet over die wedstrijd hebben''

Sjaak Swart - Mister Ajax

Naast de duizenden deelnemers waren er ook enkele bekende gezichten bij de run. Ajax-legende Sjaak Swart trapte de run af en stond vol enthousiasme de renners toe te juichen en high-fives te geven. Dat de Run precies tijdens de Klassieker gepland stond maakte niets uit, ''een keer overslaan is ook niet erg", aldus Mister Ajax. 

Om nog een stukje van de wedstrijd te kunnen zien moesten de deelnemers erg hard rennen. ''We moeten extra hard rennen om nog te kunnen kijken, we hopen snel genoeg te zijn om het grootste deel te kunnen zien.''

Tot nu toe heeft de Run al 668.696 euro opgeleverd voor de Cruyff Foundation, een recordbedrag. Het geld gaat naar kinderen met een handicap, zodat zij ook kunnen sporten.

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938