Start van hoofdcontent

Rechtspraak

nl

Huurder mag badkamer niet meer gebruiken vanwege lekkage bij de buren

13 april 2024, 18.49 uur · Aangepast 13 april 2024, 21.44 uur · Door AT5

Een bewoner van een appartement in Amstelveen mag geen gebruik meer maken van zijn badkamer, omdat die door een lekkage vochtschade veroorzaakt bij de buren. Het gezin vroeg de verhuurder van het naastgelegen pand maandenlang om mee te werken aan een oplossing, maar kreeg geen gehoor.

AT5

De lekkage kwam in januari vorig jaar aan het licht toen de buren vochtschade en schimmelgroei in hun woning ontdekten. Het gezin schakelde daarop een loodgieter in die constateerde dat de oorzaak van de lekkage in de woning van de buren moest liggen.

Quote

"Los het aub zelf op"

Eigenaar van de naastgelegen woning

Om een benodigde lekdetectie in te kunnen plannen, namen de bewoners contact op met de eigenaar van het pand, maar die wilde daar niet aan meewerken. "Los het aub zelf op. Ik heb geen waterlekkage zoals eerder gemeld", appte de vrouw, die op Aruba woont, in februari 2023. De buren hadden op dat moment al meerdere keren contact gezocht.

De bewoners lieten het daar niet bij zitten en bleven in de loop van het jaar aandringen op een lekdetectie. In oktober en november werd het stel tot twee keer toe verteld dat er een loodgieter onderweg was, maar die kwam er uiteindelijk nooit.

Paddenstoelen

Ondertussen werd de schade in de woning steeds erger. Op foto's die tijdens de zitting werden getoond, is te zien dat de paddenstoelen aan de muur groeien. Daarnaast is de muur in een dusdanig erbarmelijke staat, dat de bewoners rekening houden met instorting.

Om de eigenaar van de woning aan te sporen iets aan de lekkage te doen, heeft de rechter de huurder nu verboden om de badkamer te gebruiken. Gebeurt dat wel, dan moet er 1000 euro per overtreding betaald worden. De dwangsom kan oplopen tot 20.000 euro.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938