Start van hoofdcontent

Zuid

nl

Tientallen plekjes op Apollolaan nu al 'bezet' voor Koningsdag: "Het is een heel druk punt"

13 april 2024, 11.48 uur · Aangepast 13 april 2024, 12.32 uur · Door AT5

Aan de Apollolaan en het Minervaplein in Oud-Zuid zijn tientallen plekjes 'bezet' door enthousiastelingen voor Koningsdag. En waarom er nu al ruim twee weken van tevoren afgeplakt wordt? "We waren het eigenlijk niet van plan, maar toen we hier vanmorgen langsliepen dachten we 'oh er wordt al getapet'. Toen zijn we naar de Hema gelopen en hebben we tape gehaald", vertelt een bewoner aan AT5. 

AT5

Op zaterdag 27 april is het weer zover: Koningsdag. In Oud-Zuid wordt al flink op de stoepen geschreven en afgeplakt. Zo hebben Bram, Ellen, Sara, Arnie en vele anderen hun plek al gereserveerd op de Apollolaan en het Minervaplein. 

Waar de een spreekt over 'verschrikkelijk' en 'nee dat kan niet', spreekt de ander over 'beetje snel' en 'terecht'. Zelfs als AT5 een kijkje komt nemen, wordt er druk afgeplakt. "Het is altijd zo druk hier, dat je wel moet", legt een toekomstige verkoper van de vrijmarkt uit. Maar wat ze gaat verkopen? "Dat weet ik nog niet nee", lacht ze. 

Quote

"Dat kan niet, dat kan echt niet"

Bewoner

Een bewoner vertelt dat dit al jaren zo is. Een voorbijganger kan het allebei wel begrijpen: "Aan de ene kant snap ik het wel, je wilt natuurlijk een goede plek hebben hier zo op de Apollolaan, maar het is ook wel een beetje gek dat het een maand daarvoor al gaat gebeuren."

Toch kijken enkele bewoners hier nog steeds van op: "Dat kan niet, dat kan echt niet. Mijn dochter staat hier ook wel eens en die gaat dat echt niet doen. Dat kan je niet maken." Een ander begrijpt het wel: "Het is een heel druk punt, er loop heel veel volk, dus vandaar. Ik hoop dat ze flink geld verdienen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938