Start van hoofdcontent

Stad

nl

Paauw krijgt Jorien van den Herik ook als concurrent in strijd voorzitterschap KNVB

15 april 2024, 16.44 uur · Aangepast 17.51 uur · Door AT5

Oud-voorzitter van Feyenoord, Jorien van den Herik, stelt zich beschikbaar als bondsvoorzitter van de KNVB. Dat meldt het AD. De 80-jarige bestuurder gaat hiermee de strijd aan met onder anderen korpschef van de Amsterdamse politie Frank Paauw, die in februari bekendmaakte en gooi naar het voorzitterschap te doen. 

AT5

Van den Herik moet voor 28 april tien handtekening van afgevaardigden uit de bondsvergadering verzamelen om zijn kandidatuur officieel vast te stellen. 

Van den Herik zegt tegen het AD de bestuurlijke ervaring en het juiste netwerk te hebben voor de functie: "Als ik eerder had geweten dat deze post beschikbaar was, had ik al wel eerder mijn vinger opgestoken. Maar blijkbaar moest het eerst in de achterkamertjes worden geregeld". 

Feyenoord

Tussen 1984 en 2006 was Van den Herik betrokken bij Feyenoord. In 1992 werd hij de voorzitter van de club. Ook was hij de partijvoorzitter van 50PLUS. 

De huidig bondsvoorzitter, Just Spee, zwaait per 1 juni af. Naast Van den Herik en Paauw hebben ook Jeanet van der Laan en Hans Nijland zich voor de functie gemeld.

Op 27 mei wordt tijdens de bondsvergadering in Zeist gestemd over wie de nieuwe voorzitter wordt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938