Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

Stakende marktkooplieden: "Een strop om de nek die steeds strakker wordt aangespannen"

19 april 2024, 18.00 uur · Aangepast 19 april 2024, 18.14 uur · Door Jasper van Schravendijk

Marktkooplieden op Plein '40 '45 in Nieuw-West legden vandaag uit onvrede hun werk neer. Omwonenden klagen al enkele tijd over geluidsoverlast en dus mogen de verkopers op de markt pas later beginnen met uitstallen. En dat is tegen het zere been van de marktlui.

Geen uitgestalde kraampjes, geen producten en geen kopers vandaag. Sinds jaar en dag stallen de verkopers om 06.30 uur al hun spullen. Maar door klagende omwonenden over te veel lawaai, mogen ze pas een uurtje later beginnen.

"Als je dat doet, ben je pas om 10.00 uur klaar met stallen en dan is je halve dag al voorbij", zegt Frans Hessing, één van de stakende marktkoopmannen. "Dan heeft het helemaal geen zin meer om te komen."

Dreiging met schorsing

Hij, Mustapha Daoudi en andere verkopers op de markt, kregen een brief van de marktbeheerder. Daoudi: "Er wordt zelfs gedreigd met handhaving. Wie de orders niet opvolgt, krijgt een waarschuwing en daarna al een week schorsing."

"Het voelt alsof een strop om onze nek hangt die steeds strakker wordt aangespannen", vervolgt Hessing. "Alsof ik op de binnenplaats van een gevangenis sta." Dat zegt hij in gesprek met Sandra Doevendans van de gemeente. Ze ging vandaag met hem en andere stakers in gesprek en komt volgende week bij hen terug met een conclusie over wat er verder moet gebeuren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938