Start van hoofdcontent

Centrum

nl

16-jarig meisje overleden na val uit woning bij Nieuwmarkt

24 april 2024, 15.38 uur · Aangepast 24 april 2024, 18.23 uur · Door AT5

Een 16-jarig meisje uit Amsterdam is overleden aan haar verwondingen nadat ze kort voor middernacht uit een woning aan de Geldersekade is gevallen. Twee 16-jarige jongens die de woning uit renden, zijn door de politie aangehouden. Of er sprake is van een noodlottig ongeval, of dat er iets anders heeft plaatsgevonden, is nog onduidelijk. De politie is daarom op zoek naar getuigen. 

De politie werd rond 23.45 uur gealarmeerd over een groep jongeren die na het forceren van een toegangsdeur een pand aan de Geldersekade waren ingegaan. Toen agenten naar de locatie kwamen, hoorden zij dat er vlak daarvoor iemand van grote hoogte uit de woning was gevallen.

Het meisje is nog gereanimeerd en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, daar is zij later aan haar verwondingen overleden. Het is voor de politie nog onduidelijk wat zich in de woning heeft afgespeeld. Een woordvoerder laat weten dat er meerdere scenario's worden onderzocht. 

De twee 16-jarigen die uit de woning vluchtten, zijn door de politie aangehouden als verdachten. Of zij een rol hebben gehad in de zaak en zo ja, welke, wordt door de recherche onderzocht. De politie is op zoek naar getuigen, specifiek wordt gezocht naar een man en een vrouw die mogelijk belangrijke getuigen zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938