Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meisje (16) dat overleed door val uit woning zat op St. Nicolaaslyceum: "Heel geliefde leerling"

24 april 2024, 17.19 uur · Aangepast 25 april 2024, 21.22 uur · Door AT5

Het 16-jarige meisje dat afgelopen nacht overleed na een val uit een woning, was een leerling van het St. Nicolaaslyceum in Zuid. Het verdriet op de school is groot, vertelt rector Hubert Roza. "Ze was een heel geliefde leerling uit 5 vwo."

Inter Visual Studio

Op de school is vanmiddag een bijeenkomst geweest voor leerlingen en docenten. Voor die bijeenkomst waren nadrukkelijk alle leerlingen uitgenodigd, ook diegenen die zich vorige week misdroegen bij de uit de hand gelopen eindexamenstunt.

"Daar heeft ook iedereen gehoor aan gegeven", aldus Roza, die schat dat er zo'n 150 mensen aanwezig waren. Bij de bijeenkomst was ook professionele hulp aanwezig om leerlingen te steunen. De school heeft vanochtend na het horen van het nieuws alle lesactiviteiten gestaakt.

Dodelijke val

Het 16-jarige meisje viel kort voor middernacht uit een woning aan de Geldersekade bij de Nieuwmarkt, meldde de politie eerder. Ze is nog gereanimeerd en zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis, waar zij aan haar verwondingen overleed.

Twee 16-jarige jongens die afgelopen nacht de bewuste woning uitrenden, zijn aangehouden als verdachten. Beiden zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. Of er sprake is van een noodlottig ongeval, of dat er iets anders heeft plaatsgevonden, is nog onduidelijk.