Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eindelijk warmer weer op komst: woensdag temperaturen tot 23 graden in de stad

28 april 2024, 18.52 uur · Aangepast 28 april 2024, 19.48 uur · Door AT5

Het relatief koude lenteweer van de afgelopen twee weken lijkt voorbij. Het wordt komende week behoorlijk warm met dinsdag ruim 20 graden. Woensdagmiddag kunnen we zelfs temperaturen verwachten van rond de 23 graden. Maar er is ook een keerzijde. Op dinsdagavond, woensdagmiddag en woensdagavond is er kans op een forse onweersbui.

AT5

Iedereen die vorige week dacht te kunnen genieten van het mooie lenteweer kwam van een koude kermis thuis. De middagtemperatuur lag vorige week vaak rond de 10 graden en in de nachten was er zelf nog vorst aan de grond. 

De komende dagen is het stukken warmer. Maandag wordt het maximaal 18 graden, dinsdag 21 graden en woensdag kan het zelfs 23 graden worden. Tijdens de nacht zal het ook niet meer zo sterk afkoelen. Vanaf dinsdag komt het kwik ’s nachts op de meeste plaatsen niet meer onder de 10 graden.

Zon en onweersbuien

Maandag wordt een zonnige dag. Tussen 12:00 en 15:00 uur bereikt de zonkracht UV-Index 4 en dit betekent dat je zonder zonnebrandcrème in 30-60 minuten kan verbranden. Geleidelijk trekt er wel wat bewolking over het land, maar de zon blijft hier doorheen schijnen.

Ook de dagen daarna is de zon te zien, maar zijn er wel meer wolken. Gedurende de dag ontstaan flinke stapelwolken die uit kunnen groeien tot onweersbuien. De felste buien worden op dit moment dinsdagavond, woensdagmiddag en woensdagavond verwacht.

Droge Bevrijdingsdag 


Op donderdag en vrijdag is de kans op een bui nog relatief hoog. Zeker donderdag kan er nog een felle onweersbui aankomen. Daarna stijgt de kans op een overwegend droog en vrij zonnig weertype. Er is echter ook kans op aanhoudend wisselvallig weer met soms zon. Op het moment wordt er een droge Bevrijdingsdag voorspeld met 18 graden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938