Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Automobilist rijdt in op groep Koningsdagvierders op Prinsengracht en gaat ervandoor

29 april 2024, 16.13 uur · Aangepast 30 april 2024, 09.54 uur · Door AT5

Een automobilist is aan het einde van Koningsdag door een grote groep feestvierders gereden op de Prinsengracht. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat daarbij verschillende mensen werden aangereden. Een van hen blijft na het incident gewond op straat liggen. De automobilist rijdt hard weg.

Door een storing kan het zijn dat deze video op je mobiel niet meteen afspeelt. Je kunt de pagina dan even verversen door hem met je vinger naar beneden te swipen. 

De politie laat weten dat bij de aanrijding één persoon gewond raakte. "Dat slachtoffer gaat ook aangifte doen", aldus een woordvoerder. "We hebben de zaak in onderzoek."

De aanrijding gebeurde aan het einde van Koningsdag rond 22.00 uur. Op de Prinsengracht was het toen nog behoorlijk druk op straat. Te zien is hoe groepen feestvierders over de gracht lopen. Een automobilist in een blauwe auto rijdt vervolgens dwars door de menigte heen en schept daarbij verschillende voetgangers.

AT5

Automobilist rijdt hard weg

Sommigen belanden op de motorkap. Een vrouw wordt meegesleurd en komt naast de auto terecht en blijft vervolgens stil op de grond liggen. De automobilist rijdt vervolgens hard weg. Terwijl omstanders zich om de aangereden vrouw ontfermen, proberen anderen nog achter de automobilist aan te rennen.

De politie meldde gisteren dat Koningsdag in de stad zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. De politie laat daar desgevraagd vandaag over weten: "De context wanneer we proactief communiceren over wat er gebeurt in de stad, is op Koningsdag anders dan op een rustige maandagochtend. We hadden die dag bijna een miljoen feestvierders in de stad, meerdere demonstraties en blokkades. Dan gebeurt er altijd wel iets. Dat we het niet proactief hebben gemeld, doet niets af aan het feit dat we ons inspannen om deze bestuurder te achterhalen."

De politie roept de andere slachtoffers ook op zich te melden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938