Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Toch nog titelkans voor Ajax Vrouwen: FC Twente verliest opnieuw kampioenswedstrijd

1 mei 2024, 21.33 uur · Aangepast 2 mei 2024, 08.32 uur · Door AT5

Dat Ajax Vrouwen dit jaar geen landskampioen zou worden, was een paar weken geleden bijna zeker. Maar nu koploper FC Twente voor de tweede keer op rij een kampioenswedstrijd heeft verloren, gloort er ineens hoop voor de Amsterdammers.

AT5

Ajax Vrouwen deed vanavond zelf goede zaken door PSV met 2-1 te verslaan. De overwinning werd laat uit het vuur gesleept: na een vroege openingstreffer van Nadine Noordam, maakte PSV'er Joëlle Smits in de tweede helft gelijk. Omdat Sherida Spitse in de 84e minuut raakschoot uit een strafschop, won Ajax alsnog.

Het einde van de wedstrijd werd op het veld in Sittard aandachtig bekeken door de spelers van Twente, die even daarvoor met 2-0 van Fortuna Sittard hadden verloren. Door het resultaat is Ajax weer volop in de race om de landstitel. Het verschil tussen de twee clubs is nu twee punten. Beide clubs moeten nog één wedstrijd spelen.

Anderhalve week geleden had FC Twente nog een straatlengte voorsprong. Met zeven punten meer dan Ajax had de ploeg op 21 april al kampioen kunnen worden, maar door een gelijkspel tegen FC Utrecht ging dat kampioensfeest niet door.

Spannend slot

Daardoor valt de beslissing dus op de allerlaatste speeldag van de competitie. Volgende week zaterdag speelt FC Twente tegen Telstar, een wedstrijd die gewonnen moet worden om alles in eigen hand te houden. 

Gebeurt dat niet, dan moeten de Tukkers hopen op puntverlies van Ajax. De vrouwen spelen op de laatste speeldag tegen ADO Den Haag. Ajax moet die wedstrijd winnen om kans te maken op het kampioenschap.

Het scenario dat Twente ook van Telstar verliest, ligt trouwens niet voor de hand. De ploeg uit Velsen-Zuid staat namelijk één na laatste en verloor de laatste vijf wedstrijden. 

Bekerfinale

Ajax kan dit seizoen trouwens ook nog de beker winnen. Op 20 mei staat de finale tegen Fortuna Sittard op het programma. Die wedstrijd wordt in het Koning Willem II Stadion in Tilburg gespeeld.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938