Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Hesterine de Reus nieuwe trainer Ajax Vrouwen

12 april 2024, 15.30 uur · Aangepast 12 april 2024, 15.55 uur · Door AT5

Hesterine de Reus wordt de nieuwe trainer van Ajax Vrouwen. De Reus neemt het komende zomer over van Suzanne Bakker, die eerder dit seizoen hoorde dat haar contract bij de club niet verlengd wordt.

AFC Ajax

De Reus (62) heeft bijna twintig jaar ervaring als coach. Na Vera Pauw haalde ze als tweede vrouw in Nederland het diploma Coach Betaald Voetbal.

Haar carrière begon bij de jeugdelftallen van de KNVB. Daarna werd ze coach van Jordanië, PSV en tot en met 2014 bij het Australisch elftal. Op dit moment werkt De Reus bij de FIFA en UEFA als 'technisch expert'.

'Ervaring'

"Hesterine is een toegewijde coach met veel expertise", omschrijft teammanager Daphne Koster haar op de website van Ajax. "Door haar uitgebreide ervaring heeft ze een groot netwerk opgebouwd en kent ze het landschap van het vrouwenvoetbal zeer goed, iets wat ongetwijfeld ook van waarde gaat zijn in haar functie bij Ajax."

"Het voelt fantastisch om deze mooie uitdaging aan te gaan", zegt De Reus zelf tegenover de clubkanalen. "Het voetbal in mijn eigen land, en met name het vrouwenvoetbal, ligt me dicht aan het hart. Daarnaast is Ajax een mooie club die duidelijk stappen vooruit wil maken. Ik kijk ernaar uit een bijdrage te leveren aan het versterken van de vrouwentak en natuurlijk het team op een nog hoger niveau te laten spelen."

Bakker

De Reus wordt bij Ajax dus de opvolger van Suzanne Bakker, die op dit moment nog actief is als trainer, maar eerder dit seizoen te horen kreeg dat haar contract niet wordt verlengd. Met Ajax gooide Bakker hoge ogen in de Champions League, door in de groepsfase met PSG, Bayern München en AS Roma als nummer twee door te gaan.

In de ronde die volgde, werd Ajax uitgeschakeld tegen Chelsea door thuis met 0-3 onderuit te gaan en uit met 1-1 gelijk te spelen. In de competitie staat Ajax op dit moment tweede. Het gat met koploper FC Twente is nu zeven punten en lijkt met drie wedstrijden te gaan onoverbrugbaar.

Het contract dat De Reus heeft getekend loopt tot medio 2026.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938