Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Drie garageboxen op Oostelijke Eilanden op last van burgemeester gesloten na drugsvondsten

8 mei 2024, 11.10 uur · Aangepast 8 mei 2024, 11.48 uur · Door AT5

Drie garageboxen op de Oostelijke Eilanden in het centrum zijn op last van burgemeester Femke Halsema gesloten voor drie maanden. In de opslagboxen werd drugs, grondstoffen voor het maken daarvan en verkoopmateriaal aangetroffen. 

AT5 / Luuk Koenen

Het gaat om twee garageboxen aan de Conradstraat en één box aan de Kattenburgerstraat. De politie deelde begin maart van dit jaar al de vondsten, Halsema voegt daar nog de sluiting van drie maanden aan toe. 

Op diverse locaties, waaronder in de Kattenburgerstraat, Conradstraat, Compagniestraat, Grote Wittenburgerstraat en de Cruquiusstraat werden in maart met hulp van speurhonden tientallen opslagboxen bezocht. Vijf boxen werden daarop voor nadere controle geopend. In die boxen werden verschillende drugs en materialen aangetroffen. Drie daarvan zijn dus gesloten. 

In de garageboxen werden onder andere xtc-pillen, hasj, hennep, amfetamine en cocaïne aangetroffen. Ook troffen agenten er materialen voor het opzetten van een hennepplantage, geldautomaten, cashgeld, sealbags, persapparaten voor pillen, weegschalen en versnijdingsmiddelen aan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938