Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Berging op Kattenburg gesloten na vondst 80 kilo zwaar vuurwerk

28 februari 2024, 15.41 uur · Aangepast 28 februari 2024, 16.27 uur · Door AT5

Een berging aan de Leeuwenwerf op de Oostelijke Eilanden is op last van burgemeester Halsema gesloten voor zes maanden. In de berging werd 80 kilo aan zwaar vuurwerk gevonden. Ook troffen agenten een vuurwapen en 2 kilo crystal meth aan. 

AT5 / Luuk Koenen

De berging kwam bij de politie in beeld nadat er meldingen binnenkwamen dat er zeer zwaar vuurwerk zou worden verhandeld vanuit de berging. Bij het doorzoeken trof de politie inderdaad het vuurwerk aan, maar liefst 80 kilo. Een cobra 6, een vaak gebruikte variant bij de explosies in de stad, weegt ongeveer 50 gram. Dat zou betekenen dat er zo'n 1600 cobra's zouden liggen in de berging. Volgens de politie ging het om zwaar kaliber vuurwerk, waaronder cobra's. 

Daarnaast troffen de agenten een handvuurwapen aan, een geluiddemper, meerdere patronen en 2,2 kilo crystal meth. Vanwege de vondst van het vuurwerk, het wapen en de harddrugs heeft de burgemeester besloten de berging een half jaar te sluiten. "De aanwezigheid van een handelshoeveelheid harddrugs en vuurwerk kan zorgen voor ripdeals, brand en explosies." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938