Start van hoofdcontent

Zuidoost

nl

Woning in Venserpolder gesloten na vondst duizenden euro's cashgeld en coke

18 mei 2024, 12.44 uur · Door AT5

Een woning gelegen aan de Barbusselaan in Zuidoost is op last van burgemeester Halsema voor drie maanden gesloten. Het pand is gesloten nadat er werd ontdekt dat er cocaïne werd gedeald. Naast de coke werd er ook bijna 35.000 euro aan cashgeld gevonden. 

Afbeelding ter illustratie - AT5 / Luuk Koenen

De politie kreeg het pand in zicht na een anonieme melding waarin werd gemeld dat de bewoner cocaïne zou dealen vanuit de woning. Eerder was er ook al een melding over het pand binnengekomen dat er mogelijk harddrugs zou worden gemaakt. 

Het pand werd na de melding in de gaten gehouden en agenten zagen dat in een korte tijd meerdere mensen voor een 'flitsbezoek' langskwamen. Bij een inval werden meerdere tassen met cocaïne aangetroffen en verpakkingsmateriaal. Ook werd er 34.890 euro gevonden. De politie heeft een verdachte aangehouden in de zaak. 

Onder andere omdat de woning in een kwetsbare wijk ligt, die ook door de burgemeester is aangewezen als een overlastgebied, is er besloten om het pand voor drie maanden te sluiten. "De woning moet weer bekend komen te staan als een plek waar geen drugs beschikbaar is. Dit moet door criminelen worden opgepikt, zodat de woning geen aanzuigende werking meer heeft op criminele activiteiten. Dit doel kan enkel bereikt worden met een sluiting van de woning", zo schrijft de burgemeester. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938