Start van hoofdcontent

Centrum

nl

Superjacht van 85 miljoen dobbert al dagen bij de De Ruijterkade

27 mei 2024, 15.55 uur · Aangepast 27 mei 2024, 16.45 uur
Door AT5 · Foto: AT5 / Daniël Rommens

Achter Centraal Station trekt een superjacht met vijf verdiepingen dat in het IJ ligt aangemeerd al een paar dagen veel bekijks. Het schip valt naast zijn enorme formaat ook op door het gele beeld van een hond op het dek. 

Het schip heeft de naam 'Scout' en het is in 2019 gebouwd door de Nederlandse rederij Royal Hakvoort Shipyard. Het jacht, dat volgens de rederij bestaat uit een 'harmonieuze samensmelting van vorm en functie', is iets meer dan zestig meter lang. Er is plek voor een helikopter op het voordek en binnen kun je je per lift verplaatsen naar andere verdiepingen. 

Aan luxe ontbreekt er niets op de Scout. Er staat een jacuzzi, er is een eigen dek voor de eigenaar en er zijn vier hutten op het hoofddek voor acht gasten. Naar verluidt heeft het superjacht 85 miljoen dollar gekost. 

De eigenaar van de Scout is de Amerikaanse James Berwind, die zelf een vermogen van zo'n 500 miljoen zou hebben. Het schip kwam op 21 mei aan en volgens een woordvoerder van Port of Amsterdam vaart het schip morgen weg. Hier is het schip varend te zien:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938