Start van hoofdcontent

Oost

nl

Huisbaas van studentenkamers krijgt dwangsom van 200.000 euro

27 mei 2024, 15.16 uur · Aangepast 28 mei 2024, 16.08 uur · Door AT5

De gemeente heeft een verhuurder van studentenkamers in Oost een laatste waarschuwing gegeven. De huisbaas vraagt onder andere te hoge waarborgsommen die niet op tijd worden terugbetaald. 

Google Streetview

De huisbaas heeft twee studentencomplexen aan de Duivendrechtsekade. Uit klachten bij het gemeentelijke meldpunt blijkt dat de verhuurder naast het vragen van te hoge waarborgsommen ook de verplichte informatie over terugbetalingstermijnen niet verstrekt. 

De gemeente heeft de huisbaas nu een flinke dwangsom opgelegd. De verhuurder moet per direct stoppen met de overtredingen en deze herstellen. Anders volgt een boete van in totaal 200.000 euro. 

Nieuwe wet 

Sinds 1 juli 2023 moeten huisbazen zich houden aan de Wet goed verhuurderschap. Doen verhuurders dit niet, dan kan huurder dit melden bij de gemeente, die samen met stichting iWOON op kan treden.

In de nieuwe wet staan concrete regels waar een huisbaas zich aan moet houden. Zo mag de borg nooit meer zijn dan twee maanden kale huur en bemiddelingskosten mogen niet zomaar meer in rekening worden gebracht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938