Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiebureaus vandaag gesloten voor publiek door actie vakbonden

11 juni 2024, 06.56 uur
Door Alex van Schagen · Foto: AT5

Politiebureaus met een publieksfunctie blijven vandaag de hele dag dicht. Het is de volgende stap die de politiebonden zetten om een 'fatsoenlijk vroegpensioen' te krijgen. Eerder schreven agenten voor kleine overtredingen geen bekeuringen uit. 

"De demonstraties van begin dit jaar en de recente acties met het beperkt uitschrijven van bekeuringen hebben nog geen beweging gebracht in de onderhandelingen", schrijven de vier bonden vorige week. De volgende stap om dat voor elkaar te krijgen is om de bureaus een dag te sluiten voor het publiek. 

Dat de bureaus vandaag gesloten blijven, wil zeggen dat het niet mogelijk is om fysiek aangifte te doen of om documenten af te geven. "Natuurlijk blijven het alarmnummer en het informatienummer tijdens deze actie gewoon operationeel. Ook zijn de politiemedewerkers van de betreffende bureaus achter de gesloten voordeuren gewoon actief."

Als de sluitingen niet tot het resultaat leiden wat de bonden willen, dan zijn zij van plan om een week later opnieuw de bureaus een dag te sluiten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938