Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Saban B. heeft een bar in Antalya'

15 januari 2010, 08.20 uur · Aangepast 16 januari 2010, 15.51 uur

De voortvluchtige vrouwenhandelaar Saban B. runt een discotheek in het Turkse Antalya. De Telegraaf meldt vandaag dat ze hem afgelopen week hebben opgespoord in de badplaats.

De krant schrijft zaterdag te onthullen dat justitie in november 2009 een delegatie naar Antalya heeft gestuurd. Daar blijkt B. met leden van zijn bende een disco te runnen. Het bezoek van justitie zou tevergeefs zijn geweest, omdat Turkije geen onderdanen uitlevert. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) kan het bericht echter niet bevestigen. 'Wij weten niet waar B. zit. Wel houden we er rekening mee dat hij in Turkije of ergens anders in het buitenland verblijft.'

De extreem gewelddadige Turkse crimineel sloeg op de vlucht nadat hij van het gerechtshof in Arnhem enkele dagen vrij had gekregen wegens 'persoonlijke omstandigheden'. Samen met zijn broer Hassan B. was hij betrokken bij grootscheepse vrouwenhandel. Ze dwongen onder andere op de Wallen vrouwen om als prostituee te werken. Vorig jaar is hij door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 7,5 jaar cel. Hij kreeg in september een paar dagen verlof om bij zijn vriendin te kunnen zijn, onder voorwaarde dat hij zich dagelijks meldde bij de politie. Dat gebeurde dus niet.