Start van hoofdcontent

Stad

nl

Homocafé April moet deuren sluiten

14 mei 2010, 16.19 uur · Aangepast 16 mei 2010, 21.16 uur

Homocafé April aan de Reguliersdwarsstraat moet zijn deuren op 19 mei sluiten. Dat heeft Heineken vandaag aan AT5 laten weten.

Vorige maand had de kantonrechter al beslist dat Heineken meerdere horecazaken van Kooistra, waaronder April, mocht laten ontruimen als hij zijn rekeningen aan de bierbrouwerij niet zou betalen. Het zou om enkele honderdduizenden euro's per horecaonderneming gaan. De manager van de April laten weten nog niets te hebben gehoord over een mogelijke ontruiming.

Kooistra reageerde vervolgens op de beslissing van de kantonrechter door te beloven het geld direct te betalen. De sluiting van de zaken leek daarmee van de baan.

Afgelopen dinsdag echter deden gerechtsdeurwaarders invallen in drie privé-woningen van Kooistra. Heineken claimt dat het nog ongeveer twee miljoen euro aan achterstallige huur tegoed heeft van de ondernemer. Vandaag laat Heineken weten dat café April in ieder geval dicht moet. Over de toekomst van de andere zaken is nog niets bekend. De manager van de April heeft AT5 vrijdag laten weten nog niets te hebben gehoord over een mogelijke ontruiming.

De bierbrouwer en de horecaondernemer liggen al enige tijd met elkaar in de clinch over de huur van de zaken. De panden zijn van Kooistra, die ze verhuurde aan Heineken, die de zaken via aan Kooistra verwante bedrijven weer doorverhuurde aan pachters. De pachters betaalden aan deze bedrijven de huur, die zij weer overmaakten aan Heineken. Dat gebeurde vaak niet volgens de afspraken.