Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: "Jorritsma wil burgemeester worden"

20 mei 2010, 19.54 uur · Aangepast 9 december 2011, 10.59 uur

Annemarie Jorritsma heeft gesolliciteerd naar de burgemeestersvacature in Amsterdam. Verschillende betrouwbare bronnen melden AT5 dat zij de topkandidaat van de VVD is.

Jorritsma is sinds 2003 burgemeester van Almere. Na eerdere speculaties zei ze nog dat ze het prima naar haar zin heeft in de stad aan de overkant van het Ijmeer. Dat lijkt nu veranderd te zijn. De VVD kondigde eerder aan een topkandidaat voor het burgemeesterschap te hebben.

Eerder kondigden Rob Oudkerk en Eberhard van der Laan aan te solliciteren. De laatstgenoemde lijkt een grote kans te maken. Met Jorritsma krijgt hij in elk geval stevige concurrentie. Jorritsma laat in een eerste reactie aan AT5 weten dat ze het leuk vindt dat haar naam wordt genoemd, maar zegt op dit moment helemaal gelukkig te zijn als burgemeester in Almere.

Naast de naam van Jorritsma doen een aantal andere namen het goed in de geruchtenmachine. D66-ers Roger van Boxtel en Boris Dittrich zouden beiden hun interesse kenbaar hebben gemaakt. En ook van Guusje ter Horst wordt aangenomen dat ze heeft gesolliciteerd. Laatse opvallende naam is die van CDA-er Joop Wijn, De oud-staatsecretaris stapte in 2007 uit de landelijke politiek en werkt inmiddels bij de ABN-AMRO.