Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Zelfmoord Kooistra bevestigd

30 juni 2010, 13.08 uur · Aangepast 1 juli 2010, 14.17 uur

Sjoerd Kooistra heeft inderdaad zelfmoord gepleegd. Dit heeft goede vriend en advocaat Oscar Hammerstein woensdagochtend aan AT5 laten weten.

Ook de politie bevestigt dat het gaat om zelfmoord. Elsevier meldde eerder op de dag al dat uit sectie op het lichaam van Kooistra was gebleken dat de horecamagnaat zelfmoord heeft gepleegd.

Volgens de politie wijzen onderzoek en sectie op het lichaam van Kooistra op zelfmoord. In de woning zijn afscheidsbrieven aangetroffen. De politie concludeert na onderzoek van het handschrift dat de schrijfsels ook daadwerkelijk van Kooistra zijn. Over de manier waarop de horecabaas zichzelf van het leven beroofde, doet de politie geen mededeling.

Hammerstein verklaarde in de nacht van maandag op dinsdag al dat Kooistra zelfmoord zou hebben gepleegd. Ook zou de horecamagnaat afscheidsbrieven hebben achtergelaten in zijn huizen in Ubbergen, Amsterdam en Groningen. Volgens Hammerstein is het de schuld van bierbrouwer Heineken dat Kooistra zichzelf van het leven heeft beroofd. Kooistra had al tijden een hoogoplopend conflict met Heineken. Volgens Hammerstein zag de Kooistra daardoor geen uitweg meer.

Kooistra werd maandagmiddag dood gevonden in zijn villa in het Gelderse Ubbergen. Een chauffeur trof Kooistra levenloos aan en alarmeerde politie.