Start van hoofdcontent

Ajax

nl

UPDATE: Martin Jol praat verder met Ajax

20 juli 2010, 23.59 uur · Aangepast 23 juli 2010, 15.52 uur

Blijft-ie in Amsterdam of gaat-ie naar Londen? Volgens Martin Jol is nog niets zeker. Woensdag volgt weer een gesprek met de directie van Ajax. Pas dan verwacht de trainer duidelijkheid te kunnen geven over zijn toekomst.

Dat zei Jol dinsdagavond tegen AT5. Volgens hem hebben de intensieve onderhandelingen van deze week met Ajax nog geen concreet resultaat opgeleverd. Jol gaat er vanuit dat de beslissing woensdag gaat vallen. Ajax laat vandaag aan AT5 weten rond 10.30 uur de gesprekken met Jols zaakwaarnemer Mino Raiola hervat te hebben.

Jol wil de garantie dat hij de selectie komend seizoen kan versterken met ten minste een centrumspits en een rechtervleugelaanvaller. Hij maakt zich ernstige zorgen over de kwaliteit van de selectie na het vertrek van onder anderen Pantelic, Rommedahl, Bakircioglu en Gabri. Vooral het vertrek van Rommedahl, die flink veel salaris wilde inleveren maar desondanks weg moest, viel Jol zwaar.

Jol heeft een aanbieding van het Londense Fulham op zak en is in principe geïnteresseerd in een terugkeer naar de Premier League, waar hij eerder aan het roer stond bij Tottenham Hotspur. Fulham heeft zich ook officieel bij Ajax gemeld. Een delegatie van de Engelse club is sinds dit weekend in Amsterdam, maar heeft van Ajax nog geen uitnodiging voor face-to-face gesprekken ontvangen.

Mocht Jol vertrekken, dan wil hij zijn broer en assistent Cock Jol en conditie-trainer Michael Lindeman meenemen naar Londen. Die mogelijkheid is contractueel vastgelegd en vormt dan ook geen struikelblok.