Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bij Cordaan schiet zorg soms tekort

2 augustus 2010, 19.12 uur · Aangepast 4 augustus 2010, 10.43 uur

Zorginstelling Cordaan erkent dat de geboden zorg soms tekort schiet. Dat zegt bestuursvoorzitter Eelco Damen tegen AT5 in een reactie op alle kritiek.

De afgelopen weken waren er een aantal ernstige incidenten in instellingen van Cordaan. Zo verdronk een bejaarde man, nadat hij zomaar kon weglopen uit een gesloten afdeling van een verpleegtehuis in Slotervaart. Ook was er een groepsverkrachting in een instelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking in Zuidoost.

Naar aanleiding van deze gebeurtenissen werd AT5 overspoeld met klachten over de zorginstelling. Er werden zelfs kamervragen gesteld. In de verschillende binnengekomen reacties wordt met frustratie gesproken over het flinke salaris van de bestuursvoorzitter. Dat staat in schril contrast staat met het loon van verplegers aan het bed.  Damen laat weten dat het verschil groot is, maar dat zijn salaris van 250.000 euro volgens de landelijke norm is.

Het rapport over de verdronken man in Slotervaart verschijnt begin september. Cordaan heeft toegezegd om in ieder geval de conclusies daarvan openbaar te maken.