Groot onderzoek naar zorg bij Cordaan

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt een groot onderzoek in naar de kwaliteit van de zorg bij Cordaan.

Dit naar aanleiding van een aantal incidenten bij de Amsterdamse zorginstelling. Zo verdronk in juli een bejaarde man nadat hij zomaar weg kon lopen uit een gesloten afdeling van een verzorgingshuis in Slotervaart. Ook was er een groepsverkrachting in een instelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking in Zuidoost. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen werd AT5 overspoeld met klachten over de zorginstelling. Er werden zelfs kamervragen gesteld.

Het onderzoek van de IGZ zal in de maanden september en oktober worden gedaan. In december of in januari 2011 zal de rapportage van de IGZ openbaar worden gemaakt. Het reguliere onderzoek spitst zich toe op een aantal verpleeg- en verzorgingshuizen én op kleinschalige woonvormen voor mensen met een verstandelijke beperking. Om welke locaties het gaat is op dit moment niet bekend. Dat moet de IGZ nog bepalen.

Cordaan laat in een persbericht weten het positief dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op een aantal locaties van Cordaan de kwaliteit van dienstverlening gaat onderzoeken. Dit omdat er een objectief oordeel over de kwaliteit van zorg bij Cordaan kan ontstaan en de resultaten tevens kunnen helpen bij verbetering van de zorg.