Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax kan zich niet vinden in kritiek Cruijff

20 september 2010, 17.55 uur · Aangepast 18 november 2011, 12.16 uur

De clubleiding van Ajax kan zich niet vinden in de uitspraken die Johan Cruijff vandaag deed in zijn column in De Telegraaf.

Vandaag reageerde een woordvoerder op het commentaar van Cruijff. "Als je de resultaten van het vorige seizoen en dit seizoen naast de column legt en dat combineert met het feit dat bijna alle aanbevelingen uit het onderzoeksrapport van twee jaar geleden uitgevoerd zijn, dan kan je niet ander dan concluderen dat we ons niet kunnen vinden in de opmerkingen."

"De kritiek strookt niet met de realiteit. Neem alle statistieken zoals het aantal punten en doelpunten, gemiddelde leeftijd van het elftal, aantal spelers uit de eigen opleiding, aantal internationals dat bij Ajax is opgeleid en je weet genoeg", wordt er verder uitgelegd.

"Het gaat momenteel goed met Ajax en we investeren om verdere technische vooruitgang te boeken. De attractiviteit van met name de thuiswedstrijden is enorm vooruit gegaan en de sfeer in het stadion is dankzij een fantastische, grote en trouwe groep supporters erg verbeterd. We vinden het heel jammer dat zo’n clubicoon al jaren op deze manier over Ajax schrijft", aldus de woordvoerder.