Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dit is hem: de Vondelparksteker

19 oktober 2010, 13.36 uur · Aangepast 20 oktober 2010, 19.15 uur

De politie heeft een compositietekening van de verdachte van de steekpartij in het Vondelpark verspreid.

Het onderzoek heeft tot nu toe nog geen aanhouding opgeleverd. Met het verspreiden van de compositietekening hoopt de politie dat de verdachte herkend wordt.

De politie laat weten dat de compositietekening op een aantal punten wel afwijkt van het signalement van de verdachte. Zo is de daadwerkelijke haardracht iets piekeriger, langer en vetter. Ook heeft de dader een minder vriendelijk gezicht.

Bij de steekpartij donderdagnacht raakte een 23-jarige man zwaargewond. Hij zat rond 01.45 uur met zijn vriendin in het Vondelpark toen hij plotseling door een onbekende man werd belaagd en gestoken. Het slachtoffer probeerde weg te komen, maar zakte na 50 meter in elkaar. Hij werd kort daarop gereanimeerd door de politie en overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte rende na zijn daad verder het park in.

De verdachte is een blanke man van ongeveer 30 jaar met een onverzorgd uiterlijk. Hij is tussen de 1.80 en 1.90 meter lang, heeft een hoekig, lang gezicht en donkerblond piekerig haar. Op de avond van het misdrijf droeg hij een lichtgekleurde slobberbroek, een vermoedelijk donkergroen trainingsjack en een petje.

Mocht u iets gezien hebben, of informatie hebben over het voorval, bel dan met 0900 8844 of anoniem met 0800 7000. De politie waarschuwt nadrukkelijk mensen die de man zien zelf geen actie te ondernemen, maar contact op te nemen met de politie via 112.

NB: Boven dit artikel stond aanvankelijk een plaatje van de compositietekening waarbij de verdachte een balkje voor zijn ogen had. Dit was op verzoek van de politie, die de ongecensureerde tekening alleen in combinatie met het opsproringsfilmpje wilde verspreiden.