Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe foto's arrestatie terreurverdachte

23 november 2010, 19.40 uur · Aangepast 24 november 2010, 13.41 uur

AT5 heeft nieuwe foto's binnengekregen van de arrestatie van de terreurverdachte in de Sonderbuur in Osdorp dinsdagochtend.

De man werd rond 9.15 uur door acht man sterk arrestatie team ingerekend. Dat gebeurde op verzoek van België.

Kijk voor de hele serie arrestatiefoto's bij Gespot.

In totaal zijn er in de stad drie mannen aangehouden. Ze komen allen uit Amsterdam en zijn 25. 26 en 28 jaar oud. Ze werden al maandenlang in de gaten gehouden, zo zegt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie tegen AT5.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam wist vooraf van de geplande invallen in zijn stad. Er wijst volgens de burgemeester niets op dat er sprake is van een verhoogde dreiging van terreur in Amsterdam. ,,De arrestaties zijn op verzoek van de Belgische autoriteiten verricht’’, licht zijn woordvoerder toe.

België heeft inmiddels om de uitlevering van de drie vermoedelijke terroristen uit Amsterdam gevraagd. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam zal deze procedure afhandelen, liet het landelijk parket in Rotterdam weten. De Belgische autoriteiten hopen dat de drie in de loop van deze week al kunnen worden overgedragen.