Start van hoofdcontent

Stad

nl

2e inval was op Admiraal de Ruijterweg

25 november 2010, 17.55 uur · Aangepast 27 november 2010, 13.01 uur

Een van de drie terreurverdachten die dinsdag zijn opgepakt, werd in het huis van zijn ouders aan de Admiraal de Ruijterweg gearresteerd.

Dat bevestigt zijn advocaat Robbert Jonk aan AT5. De 26-jarige man werd dinsdagochtend door een arrestatieteam letterlijk van zijn bed gelicht, aldus de raadsman.

Een buurtbewoner vertelt AT5 dat een arrestatieteam van zo'n tien man de woning rond 6.15 uur binnenviel. De voordeur werd opengebroken en de ramen werden ingeslagen.

Volgens Jonk is het bewijs tegen zijn cliënt flinterdun. Hij noemt hem "een gewone jongen" zonder strafblad. "Het enige dat de Belgen in het dossier hebben beschreven is dat hij met de twee andere opgepakte verdachten in Turkije is geweest." Wat de drie daar gedaan zouden hebben, maakt de Belgische justitie volgens Jonk niet duidelijk.

De mannen werden dinsdagochtend op last van België opgepakt. Ze zouden lid zijn van een internationaal terreurnetwerk dat een aanslag in België voorbereidde. België heeft om hun overlevering gevraagd, maar de drie verzetten zich daar tegen.

Kijk voor een foto van het huis na de inval bij Gespot.