Start van hoofdcontent

Stad

nl

CIDI: 'Schandalige razziafoto op Indymedia'

3 december 2010, 15.42 uur · Aangepast 5 december 2010, 17.10 uur

Het Centrum Informatie en Documentatie over Israël (CIDI) is boos op Indymedia.

Op de linkse activistensite werd donderdagavond een foto geplaatst waarop het beleid van de gemeente wordt vergeleken met de Jodenvervolging. Dat gebeurde nadat Van der Laan in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester had aangegeven dat hij geen strafblad heeft. "Ik ben een brave sul", zei Van der Laan.

Bij Indymedia denken ze daar anders over. "Na de zoveelste razzia onder de auspiciën van Van der Laan en zijn kompanen is het is nodig om het beestje bij de naam te noemen", zo staat op de site. Onder het bericht over Van der Laan op AT5 werd een link geplaatst naar de foto. Daarop zijn de gezichten van Van der Laan, korpschef Bernard Welten en hoofdofficier van justitie Herman Bolhaar gefotoshopt in een foto van een razzia.

"Schandalig en smakeloos", noemt een woordvoerder van het CIDI de actie van Indymedia. "De mannen op de foto zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog uit hun huis gehaald en vergast, dat heeft niks te maken met het beleid van de gemeente."

Het CIDI gaat zelf geen aangifte doen tegen Indymedia, omdat geen sprake is van antisemitisme. "Als iemand aangifte moet doen is dat ook Van der Laan zelf", aldus de woordvoerder."

Van der Laan wilde niet voor camera reageren, maar laat weten de foto beneden alle peil te vinden. De makers hebben inmiddels een verklaring geplaatst op Indymedia.