Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Martin Jol per direct weg bij Ajax

6 december 2010, 22.18 uur · Aangepast 8 december 2010, 21.01 uur

Martin Jol is per direct weg bij Ajax. De Scheveninger heeft maandag zelf zijn ontslag aangeboden bij de clubleiding.

De directie heeft ingestemd met zijn vertrek. Met Martin Jol verlaten ook zijn assistenten Cock Jol en Michael Lindeman de club. Frank de Boer neemt de taken van Jol in ieder geval tot aan de winterstop over. Hij zit aanstaande woensdag tegen AC Milan al op de bank.

"Uit de gesprekken die algemeen directeur Rik van den Boog de afgelopen weken en dagen met Jol voerde, kwam in toenemende mate naar voren dat Jol onvoldoende basis ziet om de samenwerking met Ajax succesvol voort te kunnen zetten", zo staat in een verklaring die Ajax heeft uitgegeven. Volgens Jol waren de verwachtingen té hooggespannen. Algemeen directeur Rik van den Boog heeft laten weten dat hij het vertrek van de trainer betreurt.

Bekijk hier de uitgebreide reactie van Rik van den Boog op het vertrek.

De 54-jarige Jol begon op 1 juli 2009 als hoofdtrainer bij Ajax. De club eindigde na zijn eerste seizoen, 2009-2010, als tweede in de eredivisie. Daarmee werd deelname aan de voorronde van de UEFA Champions League gerealiseerd. Op 25 augustus 2010 wist hij zich met zijn team te kwalificeren voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Onder leiding van Jol won Ajax op 6 mei 2010 de KNVB-beker.

Anderhalf jaar geleden: Jol begint bij Ajax