Start van hoofdcontent

Stad

nl

Medewerkers Hofnarretje in tranen

13 december 2010, 10.45 uur · Aangepast 21 november 2011, 10.41 uur

"Verbijsterend voor mij, voor de ouders, voor de kinderen’’.

Zo noemde directeur Albert Drent van Kinderdagverblijf Het Hofnarretje het nieuws dat oud-werknemer Robert M. wordt verdacht van kindermisbruik. ,,Iedereen hier is verbijsterd.’’

Een emotionele medewerker van het filiaal in de Van Woustraat vroeg vanochtend in tranen de aanwezige pers om de ouders, kinderen en medewerkers met rust te laten. Ouders brachten maandagochtend nog wel hun kinderen naar het dagverblijf, maar volgens een buurtregisseur was het er aanmerkelijk rustiger dan normaal.

Het Hofnarretje heeft meerdere locaties in de Amsterdamse wijken De Pijp en de Rivierenbuurt. De 27-jarige verdachte werkte van februari 2007 tot en met juni 2009 bij verschillende van die dependances.

Drent zei dat het nu het belangrijkste is dat werknemers, ouders en kinderen samen praten over de zaak en deze proberen te verwerken. De directeur wilde vooralsnog niet verder op de kwestie ingaan. Ook over de oud-werknemer wilde Drent niets zeggen.

In 2008 kwam Robert M. ook al in beeld als mogelijk verdachte van misbruik. Twee ouders wier kinderen destijds op het Hofnarretje zaten probeerden tevergeefs aangifte te doen.