Start van hoofdcontent

Stad

nl

M. niet door proeftijd op derde kinderdagverblijf

14 december 2010, 09.37 uur · Aangepast 21 november 2011, 11.11 uur

Eigenwijs, niet collegiaal en onaangenaam in de omgang. Dat vond de leiding van kinderdagverblijf De Toverlantaarn in Watergraafsmeer in 2009 van Robert M.

De van grootschalig kindermisbruik verdachte man werkte vorig jaar negen dagen bij De Toverlantaarn, maar kwam niet door zijn proeftijd heen.

Dat bevestigt de directrice van het kinderdagverblijf aan AT5. Overigens waren er destijds geen aanwijzingen dat er iets mis was met de relatie tussen Robert M. en de kinderen op het dagverblijf. De ouders zijn maandagochtend ingelicht.

Maandag vertelde een medewerker van een kinderdagverblijf in De Baarsjes dat M. zich daar bij een sollicitatie had aangeprezen als een babyfluisteraar. Hoewel M. over alle diploma's beschikte en hij een verklaring van goed gedrag kon overleggen, kreeg de sollicitatiecommissie van dat dagverblijf eveneens een slecht gevoel bij hem. M. werd daarom niet aangenomen.

Burgemeester Van der Laan zei maandagavond er rekening mee te houden dat de omvang van het misbruik groter is dan gevreesd. Zondagavond werd nog gesproken van mogelijk dertig tot vijftig slachtoffers, "maar ik vrees dat we dat aantal ellendig genoeg naar boven moeten gaan bijstellen", aldus Van der Laan in het programma Nieuwsuur.

Volgens advocaat Richard Korver, die een van de ouders bijstaat, heeft M. tijdens verhoren de namen van 53 kinderen genoemd. Er wordt nog onderzocht of dat ook allemaal kinderen zijn die M. heeft misbruikt.