Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Dochter Farrell: "Ik ben trots op papa"

8 januari 2011, 12.04 uur · Aangepast 10 januari 2011, 09.20 uur

De vorige week overleden artiest Bobby Farrell werd zaterdag herdacht in de Stadsschouwburg. Voorafgaand aan de herdenking sprak AT5 met zijn dochter en met zangeres Anthea.

Honderden mensen kwamen naar de herdenking. Dochter Zanillya Farrell, bij het zien van de bezoekers: "Het is fantastisch om te zien hoe populair hij was. Ik ben trots op papa. Het wordt een mooie en goede dag, zoals hij dat had gewild." Zangeres Anthea: "We had some wonderful experiences. We will never forget him. You couldn't miss him, he was always present."

De herdenkingsbijeenkomst in de Stadsschouwburg was sfeervol, met live jazz en soulmuziek. De toespraken waren in een mix van talen, waaronder Engels en Papiaments. 'Daddy Cool' Farrell kreeg een staande ovatie van de aanwezigen. Na de bijeenkomst werd hij, toepasselijk, door de artiestenuitgang naar buiten gedragen. Daarna werd hij naar begraafplaats Zorgvlied gebracht. 

Tijdens de uitvaart waren ook de drie zangeressen uit de originele bezetting van Boney M. aanwezig: Liz Mitchell, Marcia Barrett en Maizie Williams. De drie herinnerden zich Farrell "niet als een collega, maar als een vriend en een broer." Zij vertelden ook dat ze zich tijdens optredens soms meer toeschouwers voelden omdat Farrell zo uitbundig kon bewegen en zijn publiek daarmee erg wist te vermaken. "We zullen je wilde danspassen missen, al raakte je ons geregeld met die wilde schoppen van je. Met soms blauwe plekken tot gevolg", aldus de zangeressen. "Maar zonder Bobby geen Boney M." Het is voor het eerst sinds het uiteenvallen van de groep in 1986 dat de leden herenigd zijn. In de afgelopen jaren toerden alle vier de leden met hun eigen Boney M. over de wereld. Zo was Liz Mitchell vorige week net als Farrell in Rusland voor een optreden met oude hits.

De gevolmachtigde minister van Aruba, Edwin Abath, benadrukte in zijn speech dat de eind december overleden zanger en danser altijd een Arubaan is gebleven en dat de eilandbewoners hem nooit zijn vergeten. Volgens Abath is Bobby, ofwel Roberto Alfonso Farrell, nog steeds een voorbeeld en inspiratiebron voor vele jonge Arubaanse jongeren die het eiland verlaten om hogerop te komen. "Ze zijn allemaal een soort Bobby's", zei Abath.

De artiest overleed vorige week in Sint Petersburg aan hartfalen na een optreden. Hij werd gevonden op zijn hotelkamer. De excentrieke artiest was zanger, danser en dj. Hij voegde zich in 1976 bij de Duitse groep Boney M. die toen bestond uit drie zangeressen. De band scoorde wereldwijd vele hits met nummers als Sunny, Ma Baker en Rivers of Babylon. Farrell viel op door zijn opmerkelijke dansstijl.

Na de AT5 nieuwsuitzending van zaterdag een uitgebreide reportage over de herdenking en uitvaart van Farrell. Kijk hier voor meer reacties van fans en betrokkenen.

Kijk hier en hier voor meer foto's en een filmpje van de plechtigheid op Gespot.