Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Oplossing El Hamdaoui ligt bij De Boer'

8 maart 2011, 12.06 uur · Aangepast 13 maart 2011, 15.02 uur

Er is maar één iemand die ervoor kan zorgen dat Mounir El Hamdaoui weer in de Ajax-selectie terugkeert en dat is Frank de Boer.

Dat zegt Sigi Lens, de zaakwaarnemer van El Hamdaoui, tegen De Telegraaf. "Mounir heeft de sanctie niet opgelegd, ik heb de sanctie niet opgelegd, het is De Boer die dat heeft gedaan. En dus is hij de enige die de sanctie ook weer ongedaan kan maken. De bal ligt bij De Boer en niet bij Mounir. Die kan niet uit zichzelf zeggen: ik kom weer. De trainer zal intern met de situatie aan de slag moeten."

De Boer zette de spits terug naar Jong Ajax na een incident in de kleedkamer in de rust van het bekerduel tegen RKC. Volgens De Boer had El Hamdaoui zich ontoelaatbaar misdragen.

De spits zelf weerspreekt dat. "De trainer gaf mij tijdens de rust de schuld van de tegengoal. Volgens hem had ik de muur moeten vormen terwijl daar al iemand stond. Dat gaf ik aan. Maar de trainer zei dat ik die had moeten wegsturen. Toen zei ik: 'is goed trainer, u heeft gelijk'. "Daar kon hij niet tegen. Hij zei dat ik dat op een rare manier zei. Ik vroeg me af hoe ik het anders had moeten zeggen. Toen zei hij: 'kom er maar uit'", aldus El Hamdaoui tegen NUsport.