Vechtpartij in centrum, politie lost schot

0
Whatsapp

112

Vechtpartij in centrum, politie lost schot

24 april 2011, 10.49 uur · Aangepast 26 april 2011, 11.32 uur

Een vechtpartij op de hoek van de Utrechtsestraat en het Rembrandtplein afgelopen nacht.

Een groepje mannen raakten rond 4.15 uur op straat in gevecht. Twee surveillerende agenten hoorden geschreeuw, toen een van de twee agenten als eerst bij de vechtpartij aankwam zag hij een man bewegingloos op de grond liggen. Hij werd door twee anderen geschopt. Na een waarschuwing loste de agent een schot in de lucht omdat de twee niet ophielden met schoppen. Alle drie de mannen werden gearresteerd, evenals een vierde betrokkene die richting de Herengracht was gevlucht.

Het gaat om een 27-jarige man uit Amsterdam, een man van 36 uit Medemblik en een 28-jarige uit Zaandijk. Het slachtoffer, dat dus ook aangehouden werd, is een 38-jarige Amsterdammer. Deze is eerst voor behandeling naar een ziekenhuis geweest. Ook een van de andere verdachten moest in een ziekenhuis behandeld worden. Het viertal zit nog vast. De politie onderzoekt wie welke rol heeft gehad bij de vechtpartij.

Vrijdagavond was er ook een vechtpartij in het Vondelpark, toen een groep jongeren bezoekers lastig viel en zich tegen de politie keerde.

Whatsapp