Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aangifte ouders doodgeschoten voetballer

20 juli 2011, 18.30 uur · Aangepast 23 juli 2011, 12.16 uur

De ouders van Michael Koomen (31), die in mei op de hoek van de Spiegelgracht met de Weteringschans werd doodgeschoten door een agent, hebben woensdag aangifte van moord gedaan tegen de politieman.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigd na een bericht van de NRC. Op 14 mei raakten leden van de Amstelveense voetbalclub RKAVIC in gevecht met een agent. Die loste enkele schoten waardoor Koomen om het leven kwam. Twee anderen, onder wie Koomen's 28-jarige broer Nick, raakten gewond. De ouders deden daarom ook aangifte van poging tot moord op Nick.

De familie heeft besloten tot de aangifte na het zien van camerabeelden van de gebeurtenissen, stelt hun advocaat Jeroen Soeteman. "Ze kennen het dossier en de verklaringen van de agent en menen dat de agent ten onrechte is gaan schieten", aldus de advocaat. "Bovendien liegt de agent. Hij heeft de situatie veel ernstiger gemaakt, om te rechtvaardigen dat hij is gaan schieten."

Begin deze maand klaagde een andere voetballer, de 28-jarige Diego M., diezelfde agent al aan voor poging tot moord of zware mishandeling met voorbedachte rade.