Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Strijd om 'Heineken Ontvoering' barst los

23 september 2011, 13.28 uur · Aangepast 23 september 2011, 18.03 uur

De strijd om de 'Heineken Ontvoering' is losgebarsten. Naast de film van Maarten Treurniet en een Tros-serie komt nu ook Peter R. de Vries met een film over de ontvoering.

De Vries begint meteen met het moddergooien naar diens concurrenten. Volgens de misdaadverslaggever wordt er zo'n loopje met de feiten genomen dat de film de naam van de biermagnaat eigenlijk niet eens mag dragen.

Zo'n 'filmpje' kan zeker in het buitenland geen potten breken ondanks de aanwezigheid van een internationale topper als Hauer, meent De Vries.

'Er is zoveel verzonnen. Bijvoorbeeld dat er vier daders waren en niet vijf. En dat gaat zo ver dat je eigenlijk praat over een halve film die je De Ontvoering had moeten noemen. Mijn verfilming toont de waarheid, zal Engels gesproken zijn, met Hollywood-acteurs in de hoofdrol. Dat spreekt wereldwijd veel meer aan. De Hauer-film heeft geen kans van slagen.'

Zelf verkocht hij de rechten van zijn bestseller over de zaak aan een Amerikaanse producent, die in het voorjaar van 2012 met de opnames begint. De Vries vreest geen concurrentie van het door Maarten Treurniet geregisseerde De Heineken Ontvoering

Naast beide films komt de Tros nog een met tv-reeks over de ontvoering, met Thom Hoffman in de hoofdrol.