Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bar Havana nu alweer dicht

26 september 2011, 12.29 uur · Aangepast 28 september 2011, 00.48 uur

Nog geen twee maanden na z'n heropening is Bar Havana in de Reguliersdwarsstraat alweer gesloten. Het café is nog niet failliet, maar wel op zoek naar een nieuwe financierder.

Op hetzelfde moment als Eve en Ludwig II opende Bar Havana in juli met veel tromgeroffel de deuren, bij een zogenaamde 'heropening' van de Reguliersdwarsstraat. De kroeg moest de straat weer spannend maken. Havana heeft bijvoorbeeld sindsdien een douchecabine waar 'professionele dansers in mooie zwembroeken dansen'.

Volgens Gay.nl wist Havana de afgelopen twee maanden geen duidelijke doelgroep te lokken. Ook zou Havana de reputatie hebben dat er onervaren barpersoneel werkt. Een lid van datzelfde barpersoneel dreigt momenteel met juridische stappen om te voorkomen dat achterstallig salaris niet meer uitbetaald wordt, meldt de website.

Eigenaar Arno Eveleens liet zijn personeel weten dat hij twee weken de tijd wilde hebben om een nieuwe financierder te vinden. Hij bevestigt dat Havana momenteel dicht is voor publiek, maar dat de locatie wel voor feesten en partijen wel beschikbaar is.