Start van hoofdcontent

Stad

nl

12.500 euro voor gouden tip verkrachting 85-jarige

22 oktober 2011, 13.38 uur · Aangepast 24 oktober 2011, 14.21 uur

Er is 12.500 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de dader van de verkrachting van een bejaarde vrouw.

Het Openbaar Ministerie (OM) looft 7500 euro uit voor de gouden tip. Een anoniem bedrijf heeft dit bedrag met 5000 euro verhoogd. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak, als de dader dan nog niet in de kraag is gevat.

Een nog onbekende man verkrachtte de hoogbejaarde vrouw in haar woning aan het Berlagehof in stadsdeel Nieuw-West. Het slachtoffer is vervolgens ernstig mishandeld en bestolen. Zij brak een halswervel en een aantal ribben. Ook liep ze zware verwondingen op aan haar gezicht.

De politie verstrekte onlangs een foto van het gewonde slachtoffer aan enkele media, in de hoop op meer aandacht voor de zaak. De familie van de vrouw heeft hiervoor toestemming gegeven. De politie hoopt verder dat de foto maatschappelijke verontwaardiging teweeg brengt en dat getuigen daardoor sneller reageren. 'Die man moet zeker van de straat', aldus de woordvoerder.

De schoonzoon van het slachtoffer vertelt in een interview aan De Telegraaf dat de bejaarde vrouw een paar jaar geleden bij haar woning ook al is beroofd van haar handtas. Het hofje waarin de vrouw woont, heeft volgens recente CBS-cijfers het hoogste aantal inbraken en vernielingen van Amsterdam.