Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Frank van Dalen betrapt op leugens

19 november 2011, 13.57 uur · Aangepast 20 november 2011, 11.25 uur

VVD-gemeenteraadslid Frank van Dalen zou geen illegaal hotel runnen, maar is ondertussen al op verschillende leugens betrapt.

Van Dalen zou een pand bezitten aan de Prins Hendrikkade, waar al jaren zonder vergunning een hotel wordt geëxploiteerd. Het raadslid zei vervolgens dat het niet ging om een hotel, maar om shortstay appartementen. Bovendien was hij slechts eigenaar van het pand en had hij niets met de exploitatie te maken.

Ook de brandveiligheid zou niet in orde zijn, maar ook dit sprak Van Dalen tegen. De VVD-fractie liet eerder deze week weten achter het raadslid te staan.

Maar Het Parool meldt vandaag dat Van Dalen de (afgewezen) hotelvergunning zelf heeft aangevraagd en al jaren procedures voert over die aanvraag. Het raadslid is dus ook exploitant van het pand. Ook is er geen sprake van zogenaamde shortstay appartementen, omdat de praktijk uitwijst dat de appartementen ook voor een paar dagen geboekt kunnen worden.

Over de brandvergunning heeft Van Dalen ook gelogen. Deze week heeft stadsdeel Centrum een brief gestuurd dat de veiligheid van de gasten in het hotel 'onvoldoende gewaarborgd' is en dat het gevaar in het complex 'onaanvaardbaar groot' is. Het hotel zal binnen een week gesloten worden, tenzij Van Dalen op zeer korte termijn een groot aantal voorzieningen treft.