Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oud-directeur niet vervolgd voor misbruik

22 november 2011, 13.06 uur · Aangepast 24 november 2011, 10.52 uur

Albert Drent, de oud-directeur van Het Hofnarretje, wordt niet vervolgd voor betrokkenheid bij seksueel misbruik. Dit laat het Openbaar Ministerie dinsdag weten.

Volgens het OM wisten Albert Drent of de directie van het kinderdagverblijf niet van het misbruik door Robert M.

Het OM is tot deze conclusie gekomen na een uitgebreid onderzoek. De politie stelde in december 2010 een onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van derden bij het misbruik door Robert M. Bij dit onderzoek is ook gekeken naar de rol van Drent en de voormalige directie van Het Hofnarretje.

Het OM is wel van oordeel dat de bedrijfsvoering van kinderdagverblijf Het Hofnarretje zeer te wensen overliet. Mede door deze gebrekkige bedrijfsvoering heeft Robert M. volgens zijn eigen verklaring de mogelijkheid gehad veel kinderen te misbruiken. 'Maar dit betekent niet dat Drent en de directie een strafrechtelijk verwijt te maken valt', stelt het OM.

Wel wordt nog gekeken Drent betrokken was bij valsheid in geschrifte.

In mei van dit jaar deden ruim 50 ouders aangifte tegen Albert Drent wegens verdenking van medeplichtigheid aan kindermisbruik. De ouders verweten Drent nalatigheid. Onder zijn directeurschap kon zedenverdachte Robert M. jarenlang kinderen misbruiken op kinderdagverblijf Het Hofnarretje.