Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ruim 50 ouders doen aangifte tegen Drent

27 mei 2011, 16.24 uur · Aangepast 30 mei 2011, 10.48 uur

Tweeënvijftig ouders hebben aangifte gedaan tegen Albert Drent wegens verdenking van medeplichtigheid aan kindermisbruik.

Dat laat advocaat Richard Korver weten aan AT5. De ouders verwijten Drent nalatigheid. Onder zijn directeurschap kon zedenverdachte Robert M. jarenlang kinderen misbruiken op kinderdagverblijf Het Hofnarretje.

Albert Drent is formeel nooit verdachte geweest in de zaak. Hij heeft zelf ook altijd ontkend iets van het misbruik te hebben gemerkt. Het rapport van de commissie Gunning, die onderzocht hoe de zedenzaak heeft kunnen gebeuren, concludeerde wel dat Drent onvoldoende heeft gedaan met de signalen die er waren dat Robert M. kinderen misbruikte op Het Hofnarretje. Ook ontwikkelde hij een eigen, minder streng protocol over hoe om te gaan met meldingen over misbruik.

M. werd in december opgepakt. Hij heeft inmiddels bekend 85 kinderen te hebben misbruikt. Ook oud-medewerker van Het Hofnarretje Edwin R. werd toen opgepakt. Hij wordt onder meer beschuldigd van het bezit van kinderporno. R. is sinds begin maart weer vrij. Hij moet wel verplicht meewerken aan psychologisch en psychiatrisch onderzoek.