Start van hoofdcontent

Stad

nl

Edwin R. vrij, maar verplicht naar psychiater

1 maart 2011, 12.36 uur · Aangepast 3 maart 2011, 01.56 uur

Zedenverdachte Edwin R. moet verplicht meewerken aan onderzoek door een psycholoog en psychiater. Dat is een van de voorwaarden waaronder hij donderdag vrij komt.

Ook moet hij meewerken aan behandeling als de psycholoog en psychiater dat adviseren. Dat heeft rechtbank dinsdag bekendgemaakt. R. komt onder toezicht van justitie en moet zich strikt houden aan de aanwijzingen van de reclassering. Als hij zich niet houdt aan één van de voorwaarden, komt hij weer vast te zitten.

De 39-jarige Edwin R. werkte 15 jaar als oppaskracht bij kinderdagverblijf Het Hofnarretje. Hij zit sinds december in voorarrest. Maandag werd bekend dat zijn voorlopige hechtenis wordt geschorst. De voorlopige beschuldiging luidt dat R. seksuele handelingen met zichzelf heeft verricht voor de webcam tijdens een chatsessie met een minderjarige, en bezit van kinderporno. Hij wordt op dit moment niet verantwoordelijk gehouden voor ontucht met een minderjarige, waar Robert M. en Richard van O.- de andere twee verdachten in de zedenzaak- voor vastzitten.

In 2006 trok een moeder bij de leiding van Het Hofnarretje aan de bel over R., omdat ze signalen had dat hij ontucht had gepleegd met haar kind.