Start van hoofdcontent

Stad

nl

Moeder trok in 2006 al aan de bel over Edwin R.

3 januari 2011, 19.11 uur · Aangepast 4 januari 2011, 18.08 uur

De leiding van kinderdagverblijf Het Hofnarretje is vier jaar geleden al gewaarschuwd voor medewerker Edwin R.

In 2006 trok een moeder bij de directie aan de bel, omdat ze signalen had dat Edwin R. ontucht had gepleegd met haar kind. De moeder schakelde daarop de huisarts en zelfs de politie in, maar er werd door directeur Albert Drent niets met de melding gedaan.

Twee jaar later, in 2008 werd directeur Drent door twee moeders gewaarschuwd voor medewerker Robert M. Ook met die melding gebeurde niets.

Verdachte Edwin R. was een van de medewerkers van het eerste uur op Het Hofnarretje. Tot nu toe wordt hij alleen verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen achter een webcam en van het in bezit hebben van kinderporno. Afgelopen donderdag bepaalde de rechtbank dat R. nog ten minste 30 dagen blijft vastzitten.

Eerder liet burgemeester Eberhard van der Laan al weten aan AT5 dat er behalve over Robert M., ook al aan de bel was getrokken over een van de andere twee verdachten. Van der Laan wilde toen niet zeggen wie dat was.

Hoofdcommissaris Bernard Welten zei maandagavond in Nieuwsuur dat de melding in 2006 over Edwin R. een zaak is van de onderzoekscommissie. "Die moet bepalen of de politie en de gemeente destijds anders hadden moeten handelen."

Volgens Welten komt er sinds de aanhouding van de drie zedenverdachten heel veel informatie naar boven. "Ik heb zelfs verhalen gehoord over meldingen in 1994 en 1995." De hoofdcommissaris benadrukte dat de zedenpolitie honderden meldingen per jaar krijgt. "En een melding is wat anders dan een aangifte."

Lees alles over de zaak in het dossier Zedenzaak