Whatsapp

Stad

Drietal hield ouders weg bij feestjes

14 december 2010, 15.37 uur · Aangepast 15 december 2010, 02.13 uur

Afscheidsfeestjes die tot 's avonds duurden en waar ouders absoluut niet bij mochten zijn. Die organiseerde Edwin R. voor kinderen die Het Hofnarretje verlieten wanneer ze naar de basisschool gingen.

Bij de feestjes waren ook Robert M. en diens echtgenoot Richard van O. aanwezig. Een moeder wier zoontje begin 2009 op zo'n feestje was, vertelt aan AT5 dat er behalve het zedentrio slechts één andere medewerker van Het Hofnarretje bij was. De aanwezigheid van ouders werd niet op prijs gesteld, zo maakte R. hun ondubbelzinnig duidelijk. Alleen het eerste uur mochten ze erbij zijn, daarna moesten ze afscheid nemen.

De zogenaamde uitzwaaifeestjes werden gehouden op handboogschietvereniging de Saense Handboogskutters in Zaandam. R. werkte daar als jeugdtrainer. De moeder vertelt AT5 dat het feestje voor haar zoontje opvallend lang duurde: van 11.00 tot 18.00 uur. R. had er bij de ouders nog op aangedrongen om zelfs tot een uur of acht 's avonds door te gaan, maar daar waren de ouders niet mee akkoord gegaan.

R. organiseerde ook regelmatig slaapfeestjes. Verschillende ouders vertellen tegen AT5 dat sommige van die feestjes werden gehouden in de woning van Albert Drent, de directeur van het kinderdagverblijf. Een woordvoerder van Het Hofnarretje bevestigt dat er slaapfeestjes werden georganiseerd op privé-adressen, maar kon niet zeggen of dat ook bij Drent thuis is gebeurd. De directeur zelf wilde dinsdagmiddag niet reageren.

Edwin R. zit vast op verdenking van ontuchtige handelingen op internet. Richard van O. is gearresteerd wegens het bezit van kinderporno. Robert M. geldt als hoofdverdachte in de misbruikzaak. Hij heeft mogelijk meer dan vijftig jonge kinderen misbruikt. Directeur Albert Drent geldt niet als verdachte, zo zei burgemeester Van der Laan maandagavond.

Whatsapp