Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eerder ook melding over andere verdachte

16 december 2010, 20.27 uur · Aangepast 17 december 2010, 08.29 uur

Over een van de twee verdachten die vastzitten in het misbruikschandaal rond Robert M. is eerder ook al aan de bel getrokken.

Dat zei burgemeester Eberhard van der Laan donderdag in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester. Hij kon niet zeggen of het om Richard van O. gaat, de echtgenoot van hoofdverdachte Robert M., of om Edwin R., medewerker van het eerste uur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje.

Een moeder heeft in 2006 of in 2007 aan de bel getrokken over een van de twee mannen, zo vertelde zij Van der Laan deze week. De burgemeester wilde donderdag niet ingaan op de aard van de verdenking.

Het voorarrest van de 37-jarige Richard van O. is met 14 dagen verlengd. Hij werd aangehouden op verdenking van het bezit van kinderporno. De 39-jarige Edwin R. wordt ervan verdacht dat hij seksuele handelingen met zichzelf zou hebben verricht voor een webcam tijdens chatsessies met minderjarigen. Vrijdag beslist de officier van justitie of hij wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Behalve op Het Hofnarretje, werkte R. ook als invalkracht op Ayla in Noord. Dat is het kinderdagverblijf van Magda Raaphorst, de ex-vrouw van Albert Drent, directeur van Het Hofnarretje. Drent legde dinsdag de dagelijkse leiding van het kinderdagverblijf neer. Van der Laan beslist vanavond of Het Hofnarretje open kan blijven, zo kondigde hij aan.