Start van hoofdcontent

Stad

nl

Edwin R. werkte ook als invalkracht in Noord

16 december 2010, 14.04 uur · Aangepast 17 december 2010, 10.41 uur

Edwin R. heeft in het verleden ook als invalkracht gewerkt op kinderdagverblijf Ayla in Noord.

Dat bevestigt eigenaresse Magda Raaphorst aan AT5. Raaphorst is de ex-vrouw van Albert Drent, de directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje in de Pijp. De 39-jarige Edwin R. was medewerker van het eerste uur bij Het Hofnarretje, maar heeft naar nu blijkt ook als invalkracht gewerkt bij Ayla.

In welke periode dat was en hoe lang R. er actief is geweest, kon Raaphorst nog niet zeggen. Ook is nog niet duidelijk wat zijn werkzaamheden precies inhielden en of hij bijvoorbeeld alleen is geweest met kinderen. Alle ouders krijgen vanavond een update van Ayla, aldus de eigenaresse. Afgelopen dinsdag was er ook al een informatiebijeenkomst, waar ouders vragen konden stellen.

De bevestiging van Raaphorst over R. is opvallend, omdat een ouder wier dochter op Ayla zit aan AT5 meldt dat zij eerder expliciet aan de leiding van het kinderdagverblijf heeft gevraagd of Edwin R. danwel Robert M. of Richard van O. op enige wijze actief is geweest bij Ayla. Dat werd door de leiding toen ontkend.

Edwin R. zit vast op verdenking van het uitvoeren van ontuchtige handelingen op internet. Hij wordt donderdag voorgeleid. R. zou ook de drijvende kracht zijn geweest achter de slaapfeestjes en de uitzwaaifeestjes die vanuit Het Hofnarretje werden georganiseerd.